Renate Weber: Avocatul Poporului plăteşte 50.000 euro lunar chirie pentru sediu. “Mi se pare înfiorător”

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Avocatul Poporului Renate Weber a declarat, sâmbătă, la Digi24 că instituţia pe care o conduce plăteşte unei companii private o chirie lunară în valoare de 50.000 de euro pentru spaţiul în care funcţionează. Vina ar fi a statului, reiese din declaraţiile Renatei Weber.

Weber a susţinut că i se pare “înfiorător” de mult şi că este o risipă, mai ales pentru faptul că Avocatul Poporului este o instituţie constituţională şi nu ar trebui să plătească asemenea sume mediului privat.

„Mult plătim chirie, pentru că noi nu am primit un spaţiu, deşi este instituţie constituţională, creată prin Constituţie. Noi nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti şi nici în ţară. Colegii mei, credeţi-mă, stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu Consiliile Judeţene, în fiecare an avem această temere - am zis, hai să le prelungim pentru că totuşi e important. Aici instituţia a avut un sediu într-o clădire în care bulina era aşa de roşie încât nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat. 50.000 de euro pe lună este chiria pe care o plătim şi mi se pare înfiorător”, s-a plâns Renate Weber.

Avocatul poporului a adăugat că pe durata unui mandat se stâng trei milioane de euro, bani cu care Statul le-ar fi putut achiziţiona un sediu.

„Eu mi-am propus din prima zi să schimb lucrul acesta şi vreau neapărat să găsesc un alt sediu pentru instituţie. Chiar dacă acesta este accesibil că e în centru, e un spaţiu foarte decent pentru cei care lucrează acolo”, a declarat Renate Weber.