Renato Usatîi: "Există cineva care îi spune lui Dodon ce decizii să ia. Asta nu cred că este o noutate"

Renato Usatîi şi Igor Dodon
Renato Usatîi şi Igor Dodon (adevarul.ro)

„Conform jocului care era foarte bine aranjat, gândit şi coordonat, atât în interior, cât şi în exterior, Stoianoglo nu trebuia să fie procuror general”, a declarat preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit politicianului, procurorul general pe care trebuia să-l aibă astăzi Republica Moldova trebuia să fie Veaceslav Soltan, un om care îl aranja totalmente pe preşedintele Igor Dodon, dar „cuiva i s-a părut că Soltan va fi prea cuminte şi prea ascultător, mai mult decât are nevoie cineva”.

Totodată, Usatîi a punctat că situaţia cu Stoianoglo s-a schimbat cu doar câteva zile înainte de etapa finală a concursului. „Eu nu am spus atunci doar că Stoianoglo va fi procuror, am vorbit cu exactitate şi despre paşii care vor urma, şi aşa şi s-a întâmplat”, a subliniat Usatâi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În contextul în care Usatîi declară că Dodon este cel care l-a ales pe Veaceslav Soltan pentru rolul de procuror general şi că altcineva ar fi decis că Soltan este prea cuminte şi ascultător, impunându-i-l pe Stoianoglo, preşedintele Partidului Nostru a confirmat că „există cineva care îi spune lui Dodon ce decizii să ia. Asta nu cred că este o noutate pentru cineva”.

„Mie mi-e frică că ceea ce aud eu despre cum se propun funcţii şi condiţiile care se pun pentru a se obţine o funcţie, spre exemplu, procuror general adjunct trebuia să fie Gheorghe Malic, trebuia să-i fie propus lui Stoianoglo, şi Malic a refuzat, necătând că aşteaptă această funcţie de foarte mult timp. A refuzat din cauza condiţiilor care i-au fost impuse”, a conchis Renato Usatîi.