Reporter bătut şi sechestrat pentru documentarea decesului unui nou-născut

(Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

În Chişinău ia amploare tot mai mare cazul unui bebeluş mort în condiţii suspecte. Născut pe 4 august, el a decedat a doua zi. La întrebările părinţilor privind circumstanţele morţii sale, medicii au refuzat să răspundă, cazul rămânând neelucidat.

După ce părinţii s-au adresat disperaţi presei, Ghenadie Brega, un reporter de la Curaj.tv, care s-a deplasat la spital pentru a pune întrebări, s-a trezit agresat de lucrătorii spitalului.

După ce a filmat declaraţia părinţilor, reporterul Curaj.tv, a încercat să obţină o reacţie de la şeful instituţiei.

Potrivit mărturiei reporterului, la Institutul Mamei şi Copilului, a fost lovit şi sechestrat de angajaţi ai spitalului, în timp ce aştepta în anticamera directorului, Ştefan Gaţcan. Personalul spitalului s-a supărat deoarece Brega nu a dorit să închidă camera şi să vorbească „omeneşte”, aşa cum i-a sugerat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Doru Dendiu.

Referitor la cazul bebeluşului decedat în circumstanţe neclare, şeful spitalului a declarat: „o să facem o anchetă internă prin care o să luăm decizia, iar oamenii o să primească un răspuns foarte corect. În cazul în care nu sunt de acord cu decizia noastră, oamenii se adresează în instanţă”.

Gaţcan a adăugau că „există copii care nu au şansă la viaţă, care au anomalii incompatibile cu viaţa”, după care pur şi simplu a întors spatele şi a plecat, fără să precizeze ce anume a determinat decesul nou-născutului, relatează Curaj.TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.