Republica Moldova: După 12 ani, postul de televiziune TVR Moldova va emite din nou pe întreg teritoriul statului

Moldova-România
Moldova-România (newstm.ro)

După 12 ani de eforturi continue, postul de televiziune TVR Moldova a intrat din nou în casele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova începând cu 31 decembrie 2019. În acest context, parlamentarul român Matei Dobrovie consideră că redobândirea frecvenţei naţionale este un succes pentru toţi oamenii care simt şi trăiesc româneşte.

„O primă veste bună pentru anul 2020: TVR Moldova va emite pe tot teritoriul Republicii Moldova, promovând astfel valorile româneşti şi europene peste Prut. Este o veste bună, dar avem nevoie de mai mult: să facem din spaţiul comunicaţional comun o realitate!

În 2007, regimul comunist al preşedintelui Vladimir Voronin a retras în mod abuziv frecvenţa Televiziunii Române în R. Moldova. Iată că după 12 ani şi după eforturi continue, TVR Moldova intră în casele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova începând cu 31 decembrie 2019”, se arată într-o postare a deputatului PNL, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menţionat că chiar de la începutul mandatului său de deputat a militat pentru extinderea prezenţei mass-media românească în Republica Moldova, adăugând totodată că a dezvoltat proiectul „Fondul de cooperare mass-media România - R. Moldova” împreună cu reprezentanţii mass-media din R. Moldova şi România pe care l-a prezentat şi ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, cu speranţa de a fi adoptat şi implementat de Agenţia pentru Dezvoltare a României „RoAid”.

Odată adoptat, instituţiile mass-media din R. Moldova în colaborare cu cele din România vor avea posibilitatea să obţină fonduri direct de la statul român pentru a dezvolta proiecte mediatice comune, a explicat Dobrovie.

„Am speranţa că în 2020 vom obţine sprijinul tuturor părţilor interesate pentru a implementa proiectul „Fondul de cooperare mass-media România - R. Moldova”, reuşind astfel să facem posibil spaţiul informaţional comun despre care vorbim de mai bine de 20 de ani”, a conchis parlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe