Republica Moldova şi Malta vor coopera în domeniul guvernării digitale

.
. (Photos.com)

Republica Moldova şi Malta vor coopera în domeniul guvernării digitale. Memorandumul respectiv a fost semnat luni la Chişinău, în contextul reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a R. Moldova, informează Moldpres.

Documentul a fost semnat de Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, şi de către ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George W. Vella.

Natalia Gherman a declarat că documentul reprezintă un angajament pe termen lung al Maltei de a asista partenerii din R. Moldova în ceea ce priveşte implementarea tehnologiilor informaţionale moderne pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice.

Pe de altă parte, George W. Vella a afirmat că se află pentru prima dată la Chişinău şi s-a arătat impresionat de succesele obţinute de Moldova în mai multe domenii. “Republica Moldova este o ţară europeană, avem valori comune şi ne dorim ca Moldova să fie membru al comunităţii europene”, a precizat ministrul Afacerilor Externe al Maltei.

Malta este a cincea ţară care a ratificat, la 29 august curent, Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, după România, Letonia, Estonia şi Lituania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe