Respingerea OUG 13, undă verde de la Comisia juridică din Senat

Serban Nicolae(PSD)
Serban Nicolae(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia juridică din Senat a adoptat, în unanimitate, un raport de admitere cu două amendamente privind proiectul de lege referitor la controversata ordonanţă de urgenţă cu nr. 13, care mutila Codurile penale, abrogată ulterior prin OUG 14, modificându-se atât titlul, cât şi articolul unic al proiectului în sensul respingerii actului normativ, relatează Agerpres.

Amendamentul susţinut de senatorul USR George Dircă, potrivit căruia "se modifică titlul în Lege pentru respingerea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală", a fost adoptat în unanimitate.

Respectivul amendament a fost propus de către Ministerul Justiţiei în cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Comisiei pentru constituţionalitate a Senatului şi asumat de senatorul USR.

Şeful Comisiei, Şerban Nicolae, a formulat la rândul său, în numele grupului PSD, un amendament care modifică articolul unic în sensul că "se respinge OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală".

Amendamentul propus de Şerban Nicolae a fost aprobat cu şapte voturi "pentru" şi patru abţineri.