Revocarea lui Kovesi. Sibienii îşi strigă revolta prin "portavocea tăcerii"

Indignaţi că "PSD-ul atacă ultima frontieră a luptei anti-corupţie din România", mai mulţi sibieni au ieşit vineri în stradă la un flashmob cu mesaje pentru susţinerea lui Kovesi, dar şi cu mesaje adresate preşedintelui ţării, căruia i-au cerut să nu cedeze "presiunii corupţilor".
Flash-mob la Sibiu
Flash-mob la Sibiu (Rareş Helici)

Decizia lui Tudorel Toader de a cere revocarea şefei DNA i-a scos în stradă şi pe sibieni. După ce, joi seara, au scandat pe străzi "Justiţie, nu corupţie", vineri, sibienii au "strigat" acelaşi slogan prin "portavocile tăcerii." Mai exact, în jur de 150 de persoane s-au strâns în Piaţa Huet din Sibiu unde au protestat, în linişte, lângă sediul PSD.

"Ieri a fost o zi tristă pentru statul de drept din România, pentru Justiţia din România, pentru standardul de profesionalism şi etică pe care o naţiune europeană o aşteaptă de la guvernanţii săi. Discursul de tip bazar al ministrului justiţiei, cu argumente din zona judecăţilor de valoare şi repere necuantificabile, a fost o jignire pentru orice om de bun-simţ din ţara asta.

Nu furia şi indignarea ne-au scos în stradă, pentru că nu aveam aşteptări mari de la ministrul Tudorel Toader, dar am ţinut să transmitem, prin prezenţa noastră în stradă, un mesaj de susţinere atât pentru procurorul-şef al DNA, cât şi un semnal de tip SOS faţă de preşedintele Iohannis. Speranţa noastră este aceea că această revocare nu va fi susţinută de Preşedinte şi de CSM şi că va rămâne în istoria României drept unul dintre ultimele atacuri-fumigenă ale PSD-ului", transmit sibienii.

La flashmob au luat parte şi liderul USR, Dan Barna, precum şi deputata PNL Raluca Turcan, care a precizat că a venit la eveniment ca cetăţean, nu în calitate de politician.

Vă prezentăm câteva imagini de la eveniment

(Rareş Helici)

(Rareş Helici)

(Rareş Helici)

Flash-mob la Sibiu
Flash-mob la Sibiu (Rareş Helici)

O galerie mai amplă de imagini poate fi accesată aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne