Revolta din penitenciare. Clotilde Armand: Soluţia nu este amnistia şi graţierea

Deşi condiţiile din penitenciare trebuie îmbunătăţite, soluţia potrivită nu este o lege a amnistiei şi graţierii, este de părere Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Asistăm la multiple proteste în penitenciarele din România referitoare la condiţiile de detenţie şi la campanii mediatice susţinute pe această temă, a remarcat miercuri, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand, consilier local al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

"USB/USR consideră că într-adevăr condiţiile de detenţie din România trebuie îmbunătăţite. Însă soluţia pe termen lung pentru a elimina supra-aglomerarea din penitenciare nu este promovarea unui proiect de amnistie, cât construcţia de noi penitenciare, care să ofere condiţii de detenţie civilizate.

Pe lângă alocarea unui buget de la Guvern, trebuie căutate toate modalităţile de finanţare pentru astfel de lucrări de modernizare şi reabilitare a penitenciarelor, inclusiv finanţările nerambursabile pentru construcţia de noi penitenciare", a scris Clotilde Armand.

Reprezentanta USB crede că o lege a graţierii sau amnistiei ar transmite un mesaj greşit referitor la determinarea României de a combate infracţionalitatea de orice tip, inclusiv cea legată de fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne