Revoluţia Fiscală devine de notorietate internaţională. Pilonul II ajunge în Financial Times

Negat vehement de Guvern, scenariul scăderii pensiilor odată cu reducerea contribuţiilor la Pilonul II ajunge în presa internaţională, care scrie că 7 milioane de români se vor confrunta cu reduceri de pensii "mulţumită" PSD şi cabinetului Tudose.
Financial Times.
Financial Times. (SHAUN CURRY / AFP / Getty Images)

Revoluţia fiscală a PSD a ajuns şi în paginile publicaţiilor străine. Şapte milioane de români se vor confrunta cu reduceri semnificative ale pensiilor viitoare din cauza măsurilor luate luna aceasta de PSD şi de premierul Mihai Tudose, scrie Financial Times, preluat de Hotnews

Cunoscuta publicaţie relatează că România taie din pensiile viitoare pe motiv că guvernul se zbate să îşi îndeplinească promisiunile privind tăierile de taxe, măririle de salarii şi investiţiile fără să depăşească limita de deficit a UE de 3%. În acest context, Guvernul român a decis să reducă contribuţiile la Pilonul II de la 5,1% până la 3,75% începând cu 2018, aminteşte sursa citată.

“Estimăm că, probabil, această decizie va reduce viitoarele pensii cu cel puţin 20% pentru toţi cotizanţii şi - în acelaşi timp - va genera mai puţin capital pentru finanţarea afacerilor locale prin intermediul bursei de valori”, a explicat Mihai Bobocea, secretarul general al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) pentru publicaţia citată.