"Revoluţia fiscală" scoate oamenii în stradă. Se anunţă protest la Guvern

Inconştienţa guvernanţilor va distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România, transmit organizatorii protestului de mâine, lansând un apel la mobilizare, pentru ca Guvernul să nu adopte "Revoluţia Fiscală" a lui Mişa.
Protest
Protest (Epoch Times)

Pe Facebook s-a dat mobilizarea pentru un protest contra intenţiei Guvernului de a adopta, prin Ordonanţă, controversatele modificări ale Codului Fiscal. Potrivit iniţiatorilor protestului, mâine am putea asista la o Miercure Neagră pentru economia ţării, aşa că este cazul ca oamenii să iasă în stradă şi să spună NU. Protestul ar uma să aibă loc mâine, în faţa Guvernului, între orele 14.00 şi 23.00.

"8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenţionează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanţă de Urgenţă), vor aduce haosul în planurile de afaceri şi în salarizare. În acest fel, inconştienţa guvernanţilor distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România.

Începând cu ora 11:00, vom fi în Piaţa Victoriei pentru a opri această nouă OUG toxică. Facem apel la marile companii din România să susţină acest protest şi să le dea câteva ore libere prin rotaţie angajaţilor, pentru a veni alături de noi. Să nu se lase intimidate de teoriile conspiraţiei şi să înţeleagă că este ultima şansă de a lupta împotriva unei ”Revoluţii Fiscale” care le va pune în pericol business-ul", se arată pe pagina evenimentului

Reamintim că Guvernul ar urma să adopte, miercuri, OUG prin care Codul Fiscal se modifică radical: contribuţiile trec în sarcina angajatului, angajatorii plătesc o nouă taxă de solidaritate, impozitul pe venit scade de la 16% la 10% iar firmele cu afaceri de până la un milion de euro vor plăti taxă pe cifra de afaceri, nu fără profit, ceea ce ar putea lăsa fără mare parte din sursa de finanţare numeroase cauze sociale.

Mediul privat, societatea civilă şi sindicatele au criticat dur modificările propuse de Guvern, blocurile sindicale mergând până la a cere demisia ministrului Muncii şi la a ameninţa cu grevă generală la nivel naţional. La rândul său, preşedintele Iohannis a criticat şi el în termeni acizi “mega ţopăiala fiscal-bugetară” pregătită de Coaliţia PSD-ALDE şi Guvern, arătând că este "caraghios" că această "revoluţie fiscală" aduce 3 lei în plus la salariul mediu.

Mai amintim în context că, potrivit Consiliului Fiscal care a avizat negativ proiectul Finanţelor de modificare a Codului Fiscal, faimoasa "revoluţie fiscală" prin care PSD-ul a reuşit să îşi pună în cap şi sindicate, şi patronat şi societate civilă ar urma să producă o pierdere de 5,2 miliarde de lei la buget, iar deficitul ar sări de limita de 3% asumată de România.