"Revoluţia Fiscală". Tăriceanu: În pofida disputelor, măsurile vor conduce la creşterea puterii de cumpărare

În ciuda criticilor dure venite din partea mediului de afaceri, sindicatelor, Consiliului Fiscal, preşedintelui Klaus Iohannis, societăţi civile, sau opoziţiei, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu vede cu ochi buni aşa-zisa "Revoluţie Fiscală" anunţată de Guvernul Tudose.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pachetul de măsuri fiscale care urmează să fie adoptat în şedinţa de guvern va conduce la creşterea puterii de cumpărare, fără a se diminua competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti, a declarat marţi, după şedinţa Biroului Politic Central, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Am făcut o prezentare colegilor mei în legătură cu apropiatele măsuri preconizate a fi luate de către Guvern până miercuri, prin OUG, în şedinţa de guvern, pachetul de măsuri fiscale şi celelalte care vor permite adoptarea bugetului pe anul 2018. Aceste măsuri nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net, (...) vor avea anumite creşteri la salariul net. Se vor majora deducerile pentru cei cu venituri mici şi acest lucru sigur că va favoriza o plajă largă, fie că este vorba de salariaţi, fie că este vorba de cei care desfăşoară activităţi independente.

Deci, per ansamblu, cred că în pofida disputelor şi a unor informaţii incorecte lansate în mediul public, măsurile care vor fi adoptate se înscriu în ceea ce am preconizat în programul de guvernare, şi anume creşterea puterii de cumpărare a românilor, fără ca acest lucru să diminueze competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti. Da. Ansamblul măsurilor care se vor face prin OUG şi care sunt susţinute de Coaliţie şi de Guvernul din care facem parte", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă susţine că neplata contribuţiilor de către angajator să fie infracţiune, Tăriceanu a replicat: "Da. Nu ştiu dacă va fi menţionată (în pachet - n.r.) dar mie mi se pare normal ca această obligaţie (plata contribuţiilor de către angajator - n.r.) să fie îndeplinită întocmai şi la timp, fără negociere. Plata acestor contribuţii este o obligaţie, nu este facultativă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne