Rezultate înregistrate în primul tur al turneului de la Doha (WTA). Monica Niculescu, victorie surpriză!

Monica Niculescu a trecut surprinzător de fostul lider mondial Maria Sharapova cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, iar Buzărnescu s-a impus la rândul ei în faţa sportivei din Ucraina, Leşia Ţurenko, scor final 7-5, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Captură foto)

Monica Niculescu (30 ani, 92 WTA) a obţinut ceea ce părea de necrezut în runda inaugurală a circuitului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale în valoare de 3,1 milioane de dolari. Jucătoarea română a reuşit performanţa extraordinară de a o elimina pe rusoaica Maria Sharapova, tenismană mult mai titrată, fost lider WTA. Lupta a fost grea dar şi satisfacţia finală a fost de asemenea pe măsură.

Campioana noastră s-a impus după două ore şi 39 de minute cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3.

''Cheia a fost când am putut înţelege jocul ei şi ce face ea, pentru că eu nu am ritm deloc şi cred că nici ea nu a reuşit să aibă ritm din cauză că eu joc ciudat'' a declarat Monica.

În turul 2 ea va trebui să ţină piept învingătoarei din partida care le opune pe Fatima Al Nabhani (Oman, 520 WTA) şi Magdalena Rybarikova (Slovacia, 18 WTA)

O altă româncă, Mihaela Buzărnescu (29 ani, 43 WTA) promite şi ea un parcurs favorabil pe tabloul principal de simplu, după victoria frumoasă în faţa ucrainiencei Leşia Ţurenko în două seturi, cu 7-5, 6-4. Partida a durat o oră şi 57 de minute.

În continuare ea va avea un meci mult mai interesant în compania letonei Jelena Ostapenko - cap de serie numărul şase.

Alte rezultate - poloneza Agnieszka Radwanska a învins-o pe germanca Mona Barthel cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, urmând să o aibă ca adversară în continuare pe câştigătoarea dintre Cagla Buyukakcay (Turcia) şi Petra Kvitova (Cehia).

Japoneza Naomi Osaka şi-a asigurat şi ea prezenţa în următoarea manşă după succesul înregistrat în faţa Katerinei Siniakova (Cehia) cu 6-4, 6-0.

Rezultate din primul tur:

Monica Niculescu (România) - Maria Şarapova (Rusia) 4-6, 6-4, 6-3
Mihaela Buzărnescu (România) - Leşia Ţurenko (Ucraina) 7-5, 6-4
Dominika Cibulkova (Slovacia) - Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 7-6 (10/8), 6-4
Ana Blinkova (Rusia) - Elena Vesnina (Rusia) 6-1, 6-3
Yingying Duan (China) - Ons Jabeur (Tunisia) 6-2, 6-3
Catherine Bellis (SUA) - Daria Kasatkina (Rusia) 7-5, 4-1 (abandon Kasatkina)
Ekaterina Makarova (Rusia) - Shuai Zhang (China) 7-5, 6-0

Naomi Osaka (Japonia) - Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-0

Agnieszka Radwanska (Polonia) - Mona Barthel (Germania) 3-6, 6-3, 7-5