Ridichi la cuptor cu usturoi – o mâncare sănătoasă care merită încercată

Ridichile coapte sunt un fel de mâncare simplă, deosebită şi sănătoasă prin conţinutul scăzut de carbohidraţi, care merită încercat.
Ridichi la cuptor cu usturoi
Ridichi la cuptor cu usturoi (Maria Matyiku / Epoch Times)

Chiar dacă ridichile se numără printre legumele cu o culoare vibrantă, crocante şi delicioase ce se consuma în general în stare proaspătă, prin coacere, acestea devin o alternativă apetisantă pentru legumele amidonoase. Cei care, din diverse motive, doresc să scadă din dietă conţinutul de carbohidraţi, pot înlocui cu succes cartofii prăjiţi cu ridichi coapte. Sau, dacă se întâmplă să aveţi ridichi astringente, prin coacere, acestea se îndulcesc şi devin moi şi suculente.

Coacerea ridichilor este destul de rapidă. Spre deosebire de cartofi sau alte rădacinoase, care necesita un timp mai îndelungat, ridichiile au nevoie de 15 -20 minute la foc mediu/mare. Dacă se coc prea mult, textura ridichilor se modifică şi îşi pierd din gust.

Ingrediente:

500 g ridichi,

1-2 fire de usturoi sau 2-3 căţei de usturoi mărunţiţi,

1 lingură de ulei de măsline sau floarea soarelui,

sare şi piper dupa gust,

verdeaţă (pătrunjel, mărar sau cimbru) proaspătă

Ingredientele principale
Ingredientele principale (Maria Matyiku / Epoch Times)

Modul de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 C (400F). Ridichiile se taie în bucăţi aproximativ egale, dacă sunt mici se înjumătăţesc.

Ridichile tăiate se pun în vasul de copt apoi se sărează şi piperează după gust, după care se adaugă usturoiul tăiat.

Ridichile tăiate se sărează şi piperează după gust, apoi se adaugă usturoiul
Ridichile tăiate se sărează şi piperează după gust, apoi se adaugă usturoiul (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se stropesc cu ulei de floarea soarelui sau de măsline şi se dau la cuptor, pe grătarul din mijloc, pentru 10 minute.

Ridichile se stropesc  cu ulei şi se dau la cuptor
Ridichile se stropesc  cu ulei şi se dau la cuptor (Maria Matyiku / Epoch Times)

Tava se scoate din cuptor pentru a întoarce ridichile, după care se pune din nou pentru încă 5-10 minute (în funcţie de mărimea ridichiilor), până când acestea devin uşor rumene.

Se presară cu verdeaţă proaspătă şi se servesc
Se presară cu verdeaţă proaspătă şi se servesc (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se presară pe deasupra cu verdeaţă proaspătă şi se servesc ca atare, în amestec cu alte legume ( mazăre, dovlecei, etc) sau ca garnitură, pentru un adaos apetisant de culoare şi gust.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură