Rise Project acuză intimidări din partea "grupării Dragnea". Sunt ameninţaţi cu amenzi uriaşe

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal îi ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro pe jurnaliştii de la Rise Project în caz că aceştia nu le furnizează acces la sistemele lor informatice.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnaliştii de la Rise Project anunţă, pe pagina lor de Facebook, tentative de intimidare din partea "grupării Dragnea" după ce au început să publice conţinutul celebrei valize cu documente legate de afacerile Tel Drum, documente care duc inclusiv la liderul PSD şi la familia acestuia.

Mai exact, jurnaliştii de la Rise Project s-au trezit că statul le cere divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks şi informaţii despre toate datele pe care le deţin iar Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal îi ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro în caz că nu vor furniza acces la sistemele lor informatice.

Redăm postarea lor:

Gruparea “Dragnea” încearcă să intimideze RISE Project invocând legislaţia europeană, după ce ei înşişi au fost acuzaţi că ar fi furat bani europeni.

Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solcită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks şi informaţii despre toate datele pe care le deţinem.

ANSPCD mai ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituţia este condusă de Ancuţa Opre, numită de Senat şi urmărită penal la DNA pentru abuz în servicu comis într-o funcţie anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăţi când era şefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.), într-un dosar celebru - https://bit.ly/2DuyB5k

Preşedinta Ancuţa Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiţi, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiţi a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD şi e acum şef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigaţii de presă, afiliat organizaţiilor internaţionale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public.

Continuăm", scriu cei de la Rise Project.

Mai precizăm că astăzi Liviu Dragnea a fost întrebat la finele unei conferinţe de presă susţinute la Parlament dacă este implicat în intimdarea Rise Project. Liderul PSD a negat însă că ar avea vreo legătură...

"Eu le-am spus celor de la Rise Project şi când sunt penibili. Eu nu lucrez la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal", a declarat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne