RISE Project. "Spitalul de Urgenţă Floreasca: Doctori în minciună"

"Radu Macovei, directorul de la Floreasca, şi Ioan Lascăr, şeful clinicii de chirurgie plastică, au făcut echipă în încercarea de muşamalizare a cazului unităţii de mari arşi, nefuncţională la accidentul de la Colectiv, deşi fusese inaugurată cu şapte luni în urmă" - RISE Project
Prof. Dr. Ioan Lascăr
Prof. Dr. Ioan Lascăr (Epoch Times România)

Prinşi în ofsaid de tragedia de la Colectiv, oamenii de la vârful "Sistemului" sanitar au transformat unitatea de mari arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca într-un bloc de imagistică bun de făcut poze Rontgen imposturii osificate din lumea medicală românească, scriu jurnaliştii de la RISE Project.

Denaturând adevărul, ca să cosmetizeze inoperabilitatea unităţii, şefii de la "Floreasca" au încercat, vreme de şapte luni, să muşamalizeze eşecul unei investiţii care a costat circa 7 milioane de euro.

Abia după şapte luni, opinia publică a reuşit să treacă dincolo de dezinformările spitalului şi să obţină o imagine cât de cât obiectivă a ratării unuia dintre cele mai trâmbiţate proiecte medicale din ultima vreme.

Săptămâna aceasta, prin publicarea concluziilor unei inspecţii, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii nu a explicat de ce unitatea nu a fost folosită niciodată, dar a invitat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în saloanele ei, nederanjate până acum de vreun pacient.

Primii doi interlocutori ai Parchetului: Radu Macovei, director la "Floreasca" între 2010 şi 2016, şi Ioan Lascăr, şef al clinicii de chirurgie plastică din 1993 şi până în prezent.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.