Robert De Niro la aniversarea a 25 de ani a filmului ‘Goodfellas’

Robert De Niro - Goodfellas
Robert De Niro - Goodfellas (Facebook)

Festivalul Internaţional de Film Tribeca s-a încheiat sâmbătă cu o ceremonie specială dedicată aniversării a 25 de ani de la apariţia filmului Goodfellas al lui Martin Scorsese. După ce a fost prezentat filmul, Robert De Niro, Ray Liotta, Lorraine Bracco, Paul Sorvino şi scenaristul Nicholas Pileggi le-au povestit numeroşilor fani în New York întâmplări petrecute pe platourile de filmare, dezvăluindu-le şi unele mici secrete şi detalii interesante.

Actorul şi producătorul de film Ray Liotta a făcut unele precizări despre faimoasa replică a lui Joe Pesci - ‘I Amuse You’ - scenă amuzantă, improvizată aproape în întregime. "Joe a istorisit ceva ce i s-a întâmplat lui în Queens", a spus Liotta.

Paul Sorvino, care a jucat rolul căpeteniei mafiote Paul Vario, a mărturisit că a vrut să renunţe la rol cu trei zile înainte de începerea filmărilor. "Mă simţeam pierdut şi mi-am sunat agentul şi i-am spus: Scoate-mă!. În acel moment s-a uitat însă în oglindă şi a constat că intrase deja în pielea personajului aşa că a decis să continue.

Marele absent al festivităţilor a fost celebrul cineast Martin Scorsese, care nu a putut participa datorită programului aglomerat cu noul său film. Cu toate acestea, directorul a trimis un videoclip special, care a fost prezentat publicului.

Pentru celebrul Robert de Niro seara a fost specială şi din alt motiv, respectiv sărbătorirea celei de-a 14-a aniversări a festivalului Tribeca, fondat în 2001. De Niro a subliniat faptul că, atunci când au organizat primul festival, nu se gândeau că acesta se va desfăşura pe o perioadă aşa de mare, deja urmând a 15-a ediţie.

Festivalul de Film Tribeca (Tribeca Film Festival) a fost înfiinţat de Robert de Niro în anul 2001, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 şi pentru a înscrie oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Prezentă la eveniment, actriţa Lorraine Bracco a precizat că "festivalul este pentru ca lumea să vadă că suntem încă în picioare, puternici", în timp ce Ray Liotta a subliniat faptul că festivalul a fost binevenit după evenimentele din 11 septembrie atât ca eveniment cinematografic, cât şi pentru metropola New York.

"Este onorabil că a fost susţinut atât de mult timp, aceasta reprezentând o mare realizare. Este minunat pentru filme, şi totodată este un lucru foarte bun pentru oraş", a declarat Ray Liotta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.