Robert Turcescu: Să vă fie ruşine, domnule Dragnea!

Deputatul PMP Robert Turcescu i-a bătut obrazul lui Liviu Dragnea, acuzându-l că a convocat de la o oră la alta o şedinţă a Camerei, după care a absentat de la ea.
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Robert Turcescu l-a acuzat pe Liviu Dragnea că nu are ruşine, după ce acesta a convocat, în calitate de şef al Camerei Deputaţilor, o şedinţă la ora 17:00 cu doar 45 de minute înainte pentru ca apoi să nu se prezinte la ea, relatează stiripesurse.ro.

"Eram în piaţă. Am auzit la tv. Am venit cât am putut de repede. De ce nu aţi fost la şedinţă? Dacă ne-aţi chemat pe noi cu 45 de minute înainte, de ce nu aţi venit la şedinţă? Asta e o ţară normală?", i s-a adresat Turcescu liderului PSD.

"Liviu Dragnea: V-a ieşit scandalul, gata.

Robert Turcescu: Să vă fie ruşine, domnule Dragnea”, a fost schimbul de replici dintre cei doi, conform sursei citate.

Acuzaţiile lui Turcescu au fost lansate în contextul în care astăzi, la ora 16.00, a fost convocat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care a stabilit că la ora 17.00 va avea loc şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor. Drept urmare, doar 35 de deputaţi au participat la şedinţă, având în vedere că restul nu au apucat să vină din ţară.

Nici măcar Liviu Dragnea nu a fost la şedinţă, deşi se află în Parlament. Întrebat de ce a absentat, liderul a explicat că a stat să îşi pregătească declaraţia de presă, de la finalul şedinţei de plen.

Dragnea a mai anunţat că ”de mâine încolo” deputaţii vor tot avea timp să vină la şedinţele Camerei Deputaţilor, astăzi, fiind ”o situaţie atipică, într-un moment atipic”.

Cât despre convocarea Camerei Deputaţilor, în declaraţia de presă pe care Dragnea a pregătit-o, absentând astfel de la sesiunea de azi, aceasta a fost făcută "cu un scop precis, şi anume să dea posibilitatea Guvernului să lucreze."

"Aşa cum bine ştiţi PNL a atacat la CCR legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare. Pentru a scoate Guvernul din această situaţie, Camera Deputaţilor a intrat în sesiune extraordinară", a explicat Dragnea.