Robot gigant stil Avatar face primii paşi în Coreea de Sud (video)

Gigantul de patru metri pare că iese direct dintr-un film science-fiction. Robotul, unic în felul său, a fost gândit şi creat pentru a ajunge locuri extreme pentru oameni.

Method-2
Method-2 (captură video)

Compania robotică Hankook Mirae Technology, cu sediul în Coreea de Sud, şi-a prezentat oficial în acest weekend primul prototip de robot pilotat. Numele lui este Method-2.

Cu o înălţime de aproape 4 metri şi o greutate de 1,3 tone, Method-2 este primul robot biped cu echipaj din lume şi a fost construit pentru a fi utilizat în zonele "periculoase", acolo unde oamenii nu se pot deplasa cu uşurinţă, spune Yang Jin-Ho, preşedintele companiei, într-o declaraţie oficială.

La acest prototip de robot, monstruos şi impresionant în acelaşi timp, se lucrează din 2014 şi reprezintă o investiţie de mai mult de 200 de milioane de dolari. Proiectul a avut nevoie de colaborarea multor experţi, inclusiv a designerului moldovean Vitalie Bulgarov, care se dedică producerii de roboţi mecanici giganţi (a colaborat la realizarea lor în numeroase filme: Transformer, Robocop sau Terminator, pentru a numi doar câteva exemple).

Method-2 nu va putea fi folosit prea curând. Acest prototip va fi utilizat ca probă pentru alte tehnologii legate de acest sector industrial aflat în plină dezvoltare.

Surse: The Telegraph , Phys.org , Youtube