Roboţii vor face multe slujbe ale oamenilor total redundante, spun experţii

.
. (Photos.com)

Se pare că roboţii vor conduce oraşele în aproximativ 10 ani, făcând bancherii, analiştii şi chiar experţii ce cuantifică datele redundanţi.

Astfel, inteligenţa artificială este pe punctul de a depăşi capacitatea umană, conform lui David Coplin, oficial al Microsoft. Calculatoarele nu numai că vor fi capabile să efectueze ecuaţii matematice complexe dar vor putea să tragă concluzii logice şi nuanţate, reducând nevoia intervenţiei umane, a declarat acesta.

Unele meserii vor deveni redundante, în timp ce unele aptitudini “exclusiv umane” vor deveni din ce în ce mai valoroase.

“Eu cred în Paradoxul Moravec”, a declarat Coplin, pentru The Telegraph, referindu-se la ipotezele anilor optzeci cu privire la inteligenţa artificială şi cercetările din domeniul roboticii. ”Ipotezele spun că ce credem noi că este uşor, roboţii cred că este greu, şi ce credem noi că este greu, roboţii cred că este uşor. (...) Ecuaţiile matematice complexe sunt dificile pentru oameni însă durează nanosecunde pentru a fi rezolvate de un calculator, în timp ce deplasarea şi ridicarea obiectelor este facilă pentru noi, fiind aproape imposibilă pentru un robot”, a declarat acesta

Algoritmii şi-au găsit locul deja în pieţele de capital şi sunt folosiţi în multe industrii, de la cumpărături online la găsirea perechii pe internet. Dar, conform lui Coplin, în 10 ani oamenii nu vom mai fi obligaţi să controleze acei algoritmi. Deciziile vor fi luate direct de către inteligenţa artificială.

El crede că ridicarea nivelului inovaţiilor din lumea “inteligenţei ambientale” – tehnologie avansată ce răspunde prezenţei oamenilor – este pe cale să aducă schimbări radicale la locul de muncă.

“Îmi numesc telefonul mobil 'smartphone' dar, deşi are informaţii despre unde mă aflu şi cu cine vorbesc, nu face nimic cu acea informaţie. Nu îmi oferă nici un serviciu”, a spus acesta.

În viitor, inteligenţa ambientală va permite dispozitivelor să anticipeze nevoile umane şi să răspundă în timp real. Telefonul tău va răspunde la email-uri în mod automat el fiind bazat pe cuvinte cheie şi alte informaţii cum ar fi locaţia, timpul zilei şi date calendaristice. “Procesele din mediul afacerilor vor fi din ce în ce mai automatizate, oferind posibilitatea de a face mai folositoare,” a spus Coplin.

Bazele mari de date nu sunt un concept nou dar experţii sunt interesaţi de a găsi noi metode de citire şi interpretare a acestor munţi de date.

Microsoft este un participant activ în acest domeniu de cercetare. Recent, a acesta testat o nouă pentru Skype, serviciul de narare IP, care permite utilizatorului să selecteze o limbă şi aceasta va traduce în timp real.

Conform lui Coplin, media socială schimbă, de asemenea, felul în care organizaţiile vor comunica în viitor, acesta având ca viziune o infrastructură transparentă şi digitală, unde email-urile, documentele şi foile de calcul vor fi în totalitate accesibile oricărei persoane din organizaţii. “Fluxul de cunoştinţe va curge, vei fi capabil să vezi informaţiile chiar dacă nu esti parte a acelei conversaţii. Acestea nu vor mai fi ascunse în inboxuri inaccesibile.”

Direcţiile în care se vor dezvolta multe dintre noile locuri de muncă par să fie străine astăzi dar, conform lui Coplin, “Această nouă tehnologie va aduce schimbări culturale.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură