Român împuşcat mortal în Franţa de un poliţist

Pistol
Pistol (Christopher Furlong / Getty Images)

Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună situată la distanţa de 19 kilometri sud-est de Paris, informează presa franceză.

Potrivit Le Parisien, incidentul s-a produs în jurul orei 20.00 (ora Franţei). Alertaţi de locuitorii din zonă, care s-au plâns că sunt deranjaţi de un scandal, poliţiştii municipali s-au deplasat la faţa locului, unde au dat peste trei indivizi puşi pe ceartă, în stare de ebrietate. Date fiind circumstanţele, poliţiştii locali au cerut întăriri de la poliţia naţională.

"Unul dintre bărbaţi avea o sticlă în mână, pe care a spart-o, îndreptându-se spre un poliţist care căzuse. Acesta din urmă, simţindu-se ameninţat, a tras", a indicat o sursă apropiată anchetei.

Bărbatul, de cetăţenie română, în vârstă de 41 de ani, a murit pe loc, glonţul intrându-i prin mijlocul pieptului.

Locul unde a fost împuşcat cetăţeanul român, Moulin de Senlis, este un edificiu construit începând din secolul al XVI-lea la marginea Yerres, administrat de către o asociaţie aflată în dificultate financiară. Edificiul găzduieşte 24 de familii în condiţii discutabile, atât din punct de vedere sanitar, cât şi din punct de vedere legal.

Contactat marţi, primarul de la Montgeron, Francois Durovray, a declarat că poliţistul a fost în legitimă apărare. "Poliţistul era la pământ şi a făcut uz de armă. Poliţistul a fost în mod evident în legitimă apărare... din nefericire, bărbatul împuşcat în piept a decedat", a declarat edilul francez.

Autorităţile franceze au anunţat demararea unei anchete judiciare pentru a investiga circumstanţele morţii românului împuşcat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe