România a transmis la UEFA dosarul de candidatură pentru EURO 2020

(CRISTINA QUICLER / AFP / Getty Images)

Joi, 24 aprilie 2014, a fost transmis la UEFA dosarul de candidatură a României pentru organizarea unor meciuri din cadrul Turneului Final al EURO 2020, se afirmă într-un comunicat de presa al MAI remis redacţiei Epoch Times.

Potrivit comunicatului, la completarea şi finalizarea celor 12 secţiuni ale dosarului de candidatură au participat diverse structuri guvernamentale, Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal, alte instituţii şi organizaţii.

Dosarul de candidatură conţine prezentări ale unor aspecte juridice, politice, economice, sportive, de infrastructură, de dezvoltare durabilă, responsabilitate socială şi de tehnologia informaţiei relevante pentru organizarea EURO 2020, precum şi o descriere amănunţită a facilităţilor existente pe Arena Naţională, a spaţiilor adiacente şi a dezvoltărilor care vor avea loc în proximitatea stadionului şi în oraş, până în anul 2020.

Dosarul este însoţit de hărţi, planuri şi imagini, precum şi de garanţii emise de autorităţile române privind angajamentul de a îndeplini cerinţele formulate de UEFA pentru organizarea jocurilor din cadrul EURO 2020.

Pentru depunerea dosarului a fost necesară definitivarea documentelor aferente prezentării Arenei Naţionale şi infrastructurii existentă în Capitală.

"Se poate afirma că, prin conţinutul său, dosarul de candidatură transmis de România la UEFA întruneşte toate condiţiile solicitate de către forul continental şi că ţara noastră are o şansă certă pentru a primi dreptul de a organiza meciuri în cadrul Turneului Final al UEFA EURO 2020", arătă comunicatul de presă.