România, cea mai harnică ţară din Europa

(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Românii muncesc cel mai mult din Europa, indică institutul francez de cercetare Rexecode. Ţara noastră a fost urmată în clasament de către Grecia. Studiul, care a luat în calcul numărul de ore petrecute la serviciu, exceptând concediile medicale, concediile de maternitate, sărbătorile legale, grevele şi timpul petrecut pe drum de navetişti, contrazice stereotipurile care cataloghează românii drept leneşi, informează publicaţia online Think Outside The Box (totb.ro).

România ocupă primul loc într-un clasament ce indică numărul de ore de muncă. Clasamentul a fost întocmit de institutul francez de cercetare Rexecode. Ţara noastră este urmată în clasamentul hărniciei de către: Grecia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Polonia, Letonia, Slovacia, Estonia şi Cipru.

Ultimul loc este ocupat de Finlanda (1.648 de ore), iar pe penultimul loc se află Franţa (1.661 de ore). Marea Britanie şi Germania se situează la mijlocul clasamentului.

Stereotipurile conform cărora românii formează un popor leneş sunt contrazise de acest studiu, conform EU Observer. Aceste stereotipuri au început să fie vehiculate tot mai des de când a izbucnit criza financiară. S-au intensificat şi din cauza scandalului produs în media britanică. Hărnicia statelor nordice a fost glorificată, însă în acest clasament, scandinavii sunt codaşi.