România Curată: De ce România TV ar trebui închisă. Şi de cine

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Consiliul Naţional al Audiovizualului ar trebui să închidă România TV, postul de televiziune asociat cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, aşa cum a închis OTV, relatează România Curată, care prezintă cinci motive "îndestulătoare" şi două recomandări:

1. România TV nu a fost niciodată în legalitate, ea a emis mai întâi şi a făcut rost pe şest de licenţă după aceea. Existenţa ei s-a bazat pe tipicul furt de identitate din statul român, unde proprietatea nu e niciodată protejată de autorităţi, combinaţie a faptului că firma furată (Realitatea TV) aparţinea atunci lui Sorin Ovidiu Vântu / Elan Schwartzenberg, contra cărora Traian Băsescu lupta pe faţă, iar Ghiţă era favorizat că îi făcea servicii (pretextul închiderii lui Vântu au fost ameninţările la adresa lui Ghiţă, care a făcut o plângere - dosarele pe bune au venit mai tîrziu).

Realitatea, prin patronii de atunci şi administratorii judiciari de mai tîrziu, a câştigat în instanţă, dar CNA (Răsvan Popescu) i-a permis practic lui Ghiţă să păstreze profitul din furt şi să-l reinvestească. Asta, deşi 96 (1) din legea audiovizuală spune: "Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă transmisia serviciilor de programe de televiziune ori de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. Şi (2) În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la alin. (1) instanţa poate dispune şi aplicarea dispoziţiilor Codului penal privind confiscarea specială".

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.