România învinsă de Muntenegru la handbal la un punct diferenţă (26-27)

Tricolorele au suferit a doua înfrângere (după cea cu Spania 31 - 16 ) la acest Mondial şi riscă acum să rateze calificarea în grupele principale ale competiţiei. Partida de vineri 6 decembrie cu Ungaria va fi hotărâtoare.
Handbalista română Cristina Neagu
Handbalista română Cristina Neagu (Cristina Neagu/facebook)

Naţionala feminină de handbal a României a pierdut în faţa jucătoarelor din Muntenegru, cu scorul de 26 - 27, în Grupa C a Campionatului Mondial din Japonia, după ce la pauză au condus cu 12-11.

România a jucat bine timp de 45 de minute, însă în ultimul sfert de oră al partidei a făcut greşeli, iar balanţa a înclinat decisiv spre adversare. În prima repriză, echipa antrenată de Tomas Ryde s-a aflat la cârma jocului după ce a fost condusă cu 2-0, fiind de mai multe ori în avantaj de două goluri pe tabelă, 6-4, 7-5, 8-6.

În partea a doua a partidei, România a jucat excelent şi s-a desprins la 21-17, dar apoi a urmat multe greşeli tehnice şi tactice, în apărare şi atac, atât ale jucătoarelor, cât şi ale staff-ului tehnic, iar Muntenegru, antrenată de suedezul Per Johansson (ex-CSM Bucureşti) şi de Adrian Vasile (actualul antrenor principal al echipei CSM Bucureşti), a înscris şapte goluri consecutive, conducând cu 24-21. România a încercat o revenire în finalul partidei, dar nu a reuşit să egaleze, pierzând la un gol diferenţă.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

În alt meci din grupă, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16. Într-un alt meci al grupei, Ungaria va juca cu Senegalul.

Anterior, tricolorele au reuşit două victorii la Mondialul nipon: au învins Senegalul cu 29-25 şi Kazahstanul cu 22-20.

În clasament, Spania ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte, România 4 puncte, Ungaria, 2 puncte, Senegal, 0 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport