România, locul doi în UE la rata de creştere economică

România a înregistrat a doua cea mai mare rată de creştere economică din Uniunea Europeană, reiese dintr-o estimarea preliminară publicată vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Grafic economic.
Grafic economic. (Chip Somodevilla / Getty Images)

În ultimul trimestru din 2015, România a înregistrat a doua cea mai mare rată de creştere economică din cadrul Uniunii Europene, respectiv 3,8%, după Polonia, care a înregistrat 4%, informează Eurostat, citat de Agerpres.

Economia zonei euro a crescut cu 1,5% în trimestrul IV din 2015, după un avans de 1,6% în trimestrul precedent, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică anuală de 1,8%, uşor mai mică decât cea înregistrată în perioada iulie-septembrie, care a fost de 1,9%.

Comparativ cu trimestrul III, PIB-ul României a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o creştere de 1,1%, la egalitate cu Polonia, aceasta fiind totuşi a doua mare creştere economică trimestrială din Uniunea Europeană, după avansul de 1,2% obţinut de Estonia.

În ceea ce priveşte economia zonei euro, aceasta a înregistrat o creştere economică trimestrială de 0,3%, similară cu cea consemnată de PIB-ul UE.

Şi Institutul Naţional Statistică a anunţat vineri că Produsul Intern Brut al ţării noastre a crescut în termeni reali cu 1,1% în trimestrul IV faţă de trimestrul precedent, în timp ce faţă de perioada similară a anului trecut avansul a fost de 3,7% pe seria brută şi de 3,8% pe seria ajustată sezonier.

Potrivit INS, România a înregistrat anul trecut o creştere economică de 3,7% faţă de 2014, peste estimările Comisiei Europene, care prognoza un avans de 3,5%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie