România lucrului prost făcut: Parc industrial de tip "gaură neagră" în Galaţi

Mult din ceea ce câştigă românii se duce către bugetul de stat, sub formă de taxe şi impozite. Parte din bani sunt aruncaţi însă pe geam de autorităţi, prin investiţii aberante. Un astfel de caz este Parcul Industrial din Galaţi.
Parcul Industrial Galaţi
Parcul Industrial Galaţi (www.viata-libera.ro)

Municipalitatea Galaţiului a pompat 4,3 milioane de euro într-un parc industrial care nu a adus nici măcar cinci cenţi venit oraşului, relatează Adevărul.

Investiţia în Parcul Industrial din Galaţi a început în 2003 şi de atunci proiectul a înghiţit o sumă uriaşă din bugetul oraşului. Muncipalitatea a început prin a da bani pentru clădiri şi utilităţi, apoi pentru pază, întreţinere şi salariile şefilor. În 14 ani de funcţionare, nu a fost însă găsit niciun client pentru parc şi nu s-a încheiat niciun contract.

În prezent, după 14 ani de înghiţit bani, Parcul Industrial de la Galaţi este o tarla de 21,5 hectare de teren, plin de bălării. De 4,3 milioane de euro (bani ce nu includ contravaloare terenului, acesta fiind proprietatea municipiului Galaţi) s-a făcut un gard, vreo 200 de metri de drum, un sediu, o hală de 1.100 de metri pătraţi, instalaţii de apă, canalizare şi electricitate, plus o cabină pentru portar. Şi, s-au plătit lefurile directorului Costică Voicu şi ale membrilor consiliului de administraţie.

Articolul integral poate fi citit aici.