România performanţă istorică! S-a calificat în semifinalele Fed Cup

România a învins Cehia cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, în urma succesului înregistrat în decisiv de perechea Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.
Jucătoarele române de tenis Irina begu şi Monica Niculescu.
Jucătoarele române de tenis Irina begu şi Monica Niculescu. (FedCup.com)

După primele patru meciuri ale întâlnirii dintre România şi Cehia din primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, în urma cărora cele două selecţionate şi-au împărţit câte două puncte, a urmat jocul decisiv, cel de dublu, în care protagoniste au fost Irina Begu/Monica Niculescu şi Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova.

Partida a fost una dramatică, cu schimbări de situaţie pe tabela de marcaj care au adus multe emoţii iubitorilor sportului alb prezenţi în tribunele de la Ostravar Arena din Ostrava.

Tricolorele noastre s-au descurcat însă minunat, un joc entuziasmant, victoria plecând de la jocul uimitor şi dăruirea care au arătat-o fetele noastre în această confruntare istorică, în faţa unei echipe foarte titrate, deţinătoarea en titre a trofeului.

Duelul a durat nu mai puţin de două ore şi 53 de minute, un adevărat efort făcut de jucătoarele din ambele tabere, scorul final pe tabela de marcaj arătând 7-6, 4-6, 4-6.

România merge astfel în semifinale pentru a doua oară în istorie, după ediţia din 1973, unde va întâlni Franţa (20-21 aprilie), pe un teren care va fi tras la sorţi, cele două naţiuni aflându-se pentru prima oară faţă în faţă în aceasta competiţie.

Celelalte rezultate înregistrate în aceste două zile:

Karolina Pliskova (5 WTA) - Mihaela Buzărnescu (28 WTA) - 6-1, 6-4,

Katerina Siniakova (44 WTA) -Simona Halep (3 WTA) - 4-6, 0-6,

Karolina Pliskova - Simona Halep - 4-6, 7-5, 4-6,

Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu - 6-4, 6-2


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport