România riscă să fie dată în judecată din nou. Pentru protejarea infractorilor

România ar putea fi din nou în situaţia să plătească sancţiuni căci Guvernul României n-a fost interesat să transpună în legislaţia internă Directiva UE privind blocarea temporară şi confiscarea bunurilor dobândite în urma unor infracţiuni.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

România riscă un nou proces la Curtea de Justiţie a UE, deoarece nu a pus în aplicare legislaţia UE privind blocarea temporară şi confiscarea bunurilor dobândite în urma unor infracţiuni, semnalează, pe Facebook, deputatul independent Nicuşor Dan.

Potrivit deputatului, Comisia Europeană a trimis joi un aviz în acest sens României şi Bulgariei, singurele ţări din UE care nu au luat nicio măsură în direcţia aplicării legislaţiei europene.

"În cazul în care executivul de la Bucureşti nu va da un răspuns în următoarele două luni, vom fi din nou buni de plată din cauza nepăsării guvernului.

În baza reglementărilor europene, autorităţile naţionale ar putea să confişte şi să recupereze cu mai multă uşurinţă produsele şi instrumentele provenite din săvârşirea de infracţiuni în UE.

Probabil guvernul României nu este interesat de aceste lucruri, din moment ce au trecut deja doi ani de la termenul limită la care ţara noastră trebuia să pună în aplicare directiva europeană.

E important să avem instrumente prin care pot fi îngheţate şi confiscate bunurile dobândite în urma comiterii unei infracţiuni, deoarece infractorii pot deveni astfel mai vulnerabili.

Obiectivul României trebuie să fie un stat puternic în lupta cu infractorii dar, din păcate, acest obiectiv nu se află pe agenda actualei coaliţii de guvernare care se străduieşte să facă o legislaţie favorabilă infractorilor, nu statului de drept" scrie, pe Facebook, deputatul Nicuşor Dan.