România zilelor noastre: Bătuţi şi ameninţaţi, pădurarii pierd lupta cu hoţii de lemne

Dacă tăierile de păduri continuă în acelaşi ritm alarmant ca până acum - trei hectare pe oră - situaţia nu arată deloc bine pentru România. Iar când vine vorba de hoţii de lemne, care fac ravagii pe tot cuprinsul ţării, pădurarii par să fie de multe ori neputincioşi în faţa lor.
Tăierea pădurilor virgine continuă
Tăierea pădurilor virgine continuă (Greenpeace, Cristi Grecu)

În România se taie trei hectare de pădure la fiecare oră, iar asta ne apropie de un dezastru ecologic, însă autorităţile par surde la zgomotul drujbelor, avertizează activiştii de mediu, citaţi Digi24.

Cei care se ocupă de tăierile ilegale sunt şi înarmaţi, spre deosebire de pădurari. Şi în plus, fiecare pădurar are în grijă suprafeţe enorme.

Conform Romsilva, hoţii au bătut anul trecut 22 de pădurari. Situaţia a explodat însă anul acesta. Din ianuarie şi până la sfârşitul lunii iunie, hoţii de lemne au trimis în spital 19 angajaţi ai ocoalelor silvice.

De altfel, de bătaia hoţilor de lemne nu au scăpat nici activiştii de mediu ai Asociaţiei Agent Green.

Urmăriţi un nou episod din campania "România cu încetinitorul" aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură