Românii chemaţi să le întindă mâna fraţilor de peste Prut. Apel Acţiunea 2012

Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Sute de tineri din Republica Moldova au pornit duminică pe jos, de la Chişinău spre Bucureşti, în Marşul lui Ştefan cel Mare.

Porniţi din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, unde în jur de 30.000 de moldoveni au votat duminică, simbolic, pentru unirea cu ţara mamă, tinerii îşi vor purta până în capitala României mamă dorinţa lor de Unire.

Marşul tinerilor unionişti din Chişinău se va derula pe jos în următoarele zile, urmând traseul Străşeni-Lozova-Călăraşi-Corneşti-Ungheni. Trecerea Prutului se va face pe jos sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00 într-o refacere la scara mare a Podurilor de flori.

"Sute de tineri sunt în aceste clipe pe jos, deplasându-se spre Prut. Haideţi să dăm vestea despre jertfa lor şi să-i ajutăm logistic şi moral! Iar sâmbătă, să venim cu toţii la Prut - Ungheni (20 km de Iaşi) pentru a-i întâmpina pe eroii României de mâine.", lansează George Simion, preşedintele Acţiunii 2012 un apel pe Facebook către susţinătorii unirii.

Acţiunea 2012 va pune la dispoziţia românilor de pe ambele maluri ale Prutului, care vor să fie alături de participanţii la marş, mijloace de transport. Cei care-şi doresc să ia parte la eveniment sau, mai mult, să se implice în sprijinirea marşului, pot accesa mai multe informaţii pe linkul evenimentului sau pe pagina Acţiunii 2012.

Românii care nu pot ajunge la Ungheni dar îşi doresc să fie alături de basarabeni, sunt chemaţi, duminică, 12 iulie, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a îi întâmpina pe cei 500 de tineri porniţi din Chişinău către Capitala Românie pentru a cere UNIREA! Cei care doresc să se implice în organizarea acestui eveniment o pot face accesând acest link.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.