Roxana Wring: Deşi nu a mişcat un fir de praf în două luni, Firea pretinde că a făcut o capitală ca-n poveşti

Pentru PSD, grupul USB reprezintă un pericol existenţial, aşa că face tot ce poate să-i arate cine este "şef" - nicio propunere, nicio solicitare, nicio obiecţiune sau interpelare făcută de partidul lui Nicuşor Dan nu trece, a remarcat consilierul general Roxana Wring.
Roxana Wring
Roxana Wring (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Devine evident că majoritatea PSD din Capitală, votată de 14% din bucureşteni, adică de 40% din cei 33% care au ieşit la vot, intenţionează să-şi exercite mandatul călcând în picioare principiile bunei guvernări, a declarat vineri, pe contul său de Facebook, Roxana Wring, consilier general al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

"Nicio propunere, nicio solicitare, nicio obiecţiune sau interpelare făcută de USB nu trece, se votează împotrivă, se taie microfonul şi se vociferează din sală. Pentru PSD, grupul USB este un pericol existenţial, aşa că face tot ce poate să-i arate cine este ‘şef’. Doamna Firea a început şedinţa, aşa cum ne-a obişnuit deja, cu un discurs politic în care a enumerat binefacerile mandatului PSD care, deşi nu a mişcat un fir de praf în două luni, pretinde că a făcut o capitală ca-n poveşti.

Chiar dacă bucureştenii nu văd şi nu simt nimic, PSD ar fi construit biserici, spitale, ar fi pus umărul la succesul olimpicilor români, ar fi dat căldură, ar fi dat, ar fi dat. Nu sunt sigură dacă include în acest pomelnic şi binefacerile din mandatul PSD al domnului Oprescu, dar îl recită fără să clipească cu ochii aţintiţi în camerele de luat vederi din fundul sălii", a precizat Roxana Wring.

Consilierul general al USB a atras atenţia că, în şedinţa de joi a Consiliului General, a fost un festival de cheltuire a banului public pentru campania PSD - 15 milioane de lei (3,4 milioane de euro) pentru Catedrala Mântuirii Neamului, fără consultare publică şi fără nicio justificare despre cum vor fi folosiţi aceşti bani publici, o sumă nespecificată pentru un teatru despre care nu ştim nimic altceva decât că Firea se va ocupa şi că va fi ‘temporar’ şi 215.000 de lei (48.000 euro) pentru un soclu pe care va fi pus un bust pe care nu l-am văzut şi care nu are niciunul dintre avizele cerute de lege pentru amplasarea în Parcul Sala Palatului.

"Se vor obţine la un moment dat, ne-a asigurat domnul director al Administraţiei Patrimoniului şi Patrimoniului Turistic. Din fericire, soclul nu a trecut pentru că, spre deosebire de celelalte propuneri, avea nevoie de două treimi la vot. Unde sunt vremurile de glorie ale dominaţiei USL se va fi întrebat Gabriela Firea, când totul trecea fără nicio piedică. A fost o şedinţă de Consiliu General, profitabilă pentru PSD, nu însă şi pentru bucureşteni. Pentru ei, binefacerile trebuie să mai aştepte", a adăugat Roxana Wring.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne