Rubla continuă să scadă în ciuda discursului încurajator al lui Putin



Bancnote de ruble ruseşti.
Bancnote de ruble ruseşti. (Captură Foto)

Rubla a continuat să scadă în faţa dolarului şi monedei euro în această zi, brokerii spunând, după terminarea unei conferinţe de presă de sfârşit de an, că preşedintele rus Vladimir Putin nu a oferit până acum nicio măsură concretă pentru a scoate Rusia din criză.

La ora 04:54 a.m. EST (0954 GMT), rubla era cu 3% mai slabă în faţa dolarului, ajungând la 62,04, deşi la deschiderea bursei era cu un procent mai sus. Rubla s-a aflat, de asemenea, cu aproximativ 2% mai slabă faţă de euro, ajungând la 76,50 la bursa din Moscova.

Brokerii au declarat că Putin nu a reuşit să ofere o soluţie pentru criza din acest an, în cadrul căreia rubla a înregistrat o scădere de aproximativ 45% în faţa dolarului până în acest moment.

Situaţia este complicată şi mai mult de scăderea preţurilor la petrol şi sancţiunile impuse de Vest împotriva Rusiei datorită rolului său în criza ucraineană.

De asemenea, brokerii au declarat că mişcările pieţei au fost accentuate de o lichiditate subţire şi că volumele mai mici au fost capabile să mişte piaţa cu câteva procente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie