Rudele lui Năsui, atacate în presă. "De când l-am demascat pe fostul soţ al Olguţei, tot încearcă să mă atace"

Unul dintre cei mai vocali parlamentari ai USR, Claudiu Năsui se plânge că a venit rândul său să fie atacat de "presa pro-PSD".
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că, de când l-a "demascat" la audieri pe vicepreşedintele ASF, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, Ovidiu Wlassopol, "care nu ştia nici cele mai elementare lucruri despre domeniul pe care l-a supravegheat de 10 ani" şi pe care îl va supraveghea din postura de vicepreşedinte câţiva ani de acum încolo, acesta tot încearcă să îl atace cumva.

"Nu intru în detalii că nu acesta este subiectul. Ci faptul că aflu dintr-un apel telefonic de la o jurnalistă Antena 3 că o firmă de brokeraj a familiei mele este anchetată de ASF pentru că nu a raportat tranzacţii externe mai mari de 15.000 euro. Aşa că, evident, am lăsat tot ce făceam, am anulat toate întâlnirile ca să aflu despre ce e vorba", a scris Năsui marţi, pe pagina sa de socializare.

Potrivit deputatului, totul a plecat de la ASF care a transmis un document către Antena 3 şi către un site (puterea.ro) ce a publicat un articol sub titlul click-bait: "Cum au ajuns rudele deputatului USR Claudiu Năsui pe mâna Consiliului ASF. Ce nereguli au fost depistate la firma de brokeraj a familiei".

"Ce să vezi, au ajuns rudele mele în Consiliul ASF şi au mai fost şi depistate nereguli la firma de brokeraj. Am făcut, deci, rost de procesul verbal al controlului ASF la firma de brokeraj să văd ce e acolo. Hai să vedem minciunile versus realitatea. Să le luăm pe rând", a precizat Năsui.

Explicaţiile lui Năsui

"În primul rând, începem cu cea mai gravă, articolul sugerează că firma ar fi comis „spălare de bani”. Pentru impact, au şi citat articolul din codul penal referitor la spălarea de bani. Nu de alta, dar dacă nu au dovezi, măcar să citeze din lege. Pentru un public neavizat scenariul este perfect. Eu sunt membru în comisia de buget-finanţe, deci am ceva legătură cu bani. Firma este de brokeraj, deci iarăşi are ceva legătură cu bani. Infracţiunea de „spălare de bani” are şi ea ceva legătură cu bani. Deci totul se potriveşte perfect pentru un atac la persoană pe tema asta.

1. Prima minciună din articol este, vă citez: „Una dintre abateri vizează încălcarea legislaţiei referitoare la spălarea banilor, în sensul NERAPORTĂRII tranzacţiilor mai mari de 15.000 de euro, sume transferate în afara ţării.”

O minciună totală. În primul rând, firma nu a avut nicio tranzacţie externă mai mare de 15,000 euro. În al doilea rând, procesul verbal al ASF nu scrie nimic de vreo astfel de tranzacţie neraportată. Ce scrie acolo este abia la pagina 6 referitor la procedurile de audit intern (un control pe care şi-l fac intern companiile) faptul că acest audit a făcut verificări doar pentru tranzacţiile prin casierie şi nu pentru tranzacţiile externe. Deci total altceva decât a ajuns în articol.

2. A doua minciună din articol: „Deficienţe au fost identificate şi în ceea ce priveşte faptul că, în raportul de audit financiar aferent exerciţiului financiar încheiat la 31.12.2015, valoarea indicatorului rezultat net al exerciţiului financiar este DIFERITĂ de cea menţionată în cadrul situaţiilor financiare.”

Aici e o minciună prin omisiune şi informare trunchiată. E corect. Controlul ASF chiar a descoperit că există o discrepanţă între rezultatul din situaţiile financiar şi cel din raportul de audit. Dar asta la rubrica auditorului extern. Deci nu e o greşeală a companiei. Şi, hai să vedem cât de mare credeţi că este diferenţa? În situaţiile financiare apare suma de 266,389 lei, iar în raportul de audit apare suma de 268,389 lei. Deci o diferenţă de 2,000 de lei. Adică o greşeală materială minoră care apare nici măcar în situaţiile financiare ale companiei, ci în raportul de auditorului extern.

3. A treia minciună din articol: „...vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache, un apropiat al deputatului Năsui...”

Domnul Ursache nu îmi este în niciun fel apropiat. Prima dată când l-am întâlnit în viaţa mea a fost anul trecut la parlament mergând spre sala comisiei pentru buget din care fac parte. Aceea a fost singura dată când l-am întâlnit, am dat politicos mâna cu el şi ne-am văzut de treabă. Ce încearcă să facă să sugereze autorul este un conflict de interese. Gen eu îl apăr pe X şi X mă apără pe mine. O mizerie totală."

Mesaj pentru Wlassopol

"Eu înţeleg de ce face PSD lucrul acesta. În definitiv PSD-ALDE îşi doreşte să-şi menţină puterea cât poate de mult, iar pentru asta trebuie şi să atace alternative pe care le consideră credibile. Ei merg pe logica de a arunca cu noroi chiar dacă nu e adevărat, ceva tot rămâne în mentalul colectiv. Nu am intervenit niciodată nicăieri în nicio anchetă privitoare la nicio firmă. Votul USR nu a decis în nicio măsură numirile la ASF (vedeţi audierile). Nu am nicio rudă nici în consiliul ASF şi nici în ASF, în schimb ASF-ul este plin de „rude” ale actualilor guvernanţi. Rude, amante, nepoţi, politruci, oameni promovaţi 100% politic şi care nu fac altceva decât să asculte comenzi politice atunci când sunt date.

Dar am un mesaj pentru domul Wlassopol şi pentru toţi cei din PSD, inclusiv garda tânără care îşi dă aere de decenţă şi de mari europeni, faptul că giraţi genul acesta de personaje şi v-aţi integrat atât de bine în sistemul mafiot pe care l-au creat nu vă face cu nimic mai buni decât ei. Nu mă impresionaţi şi nu mă descurajaţi. Voi promova în continuare transparenţa totală legată de activitatea comisiei pentru buget şi voi rămâne la fel de combativ până când România va scăpa de toate căpuşele pe care le-aţi promovat şi românii vor fi cu adevărat liberi de voi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne