Rusia: 56 de urşi polari invadează un sat în căutarea hranei [video]

Urşi polari
Urşi polari (screenshot tramite video Youtube)

Un grup neobişnuit de mare de urşi polari a invadat un sat rusesc din Extremul Orient, determinând locuitorii să se închidă în case. Pe 5 decembrie Wwf Polar Bear Patrol ar fi comunicat faptul că numărul urşilor invadatori ar fi 56, informează WWF Rusia. În zilele anterioare mai fuseseră văzuţi alţi 50 de urşi.

Locuitorii din localitatea Rirkapii, cu o populaţie de 600 de persoane, au organizat patrule şi au anulat toate adunările publice, inclusiv sărbătorile de Anul Nou, pentru a evita riscul unei interacţiuni cu urşi. Totodată, a fost creat un serviciu de transport şcolar pentru elevi.

Apariţia urşilor polari a devenit din ce în ce mai frecventă în Rusia din cauza schimbărilor climatice, care le compromit habitatul: odată cu topirea gheţii marine, ei îşi caută hrana pe uscat, deoarece gheaţa prea subţire nu le permite să vâneze foci. "Aproape toţi urşii sunt slabi", a spus Tatiana Minenko, şefa patrulelor din Rirkapii, în districtul autonom Ciukotka. „Animale care pergrinează sunt atât adulte, cât şi tinere, inclusiv pui de vârste diferite împreună cu mamele lor”, potrivit Minenko.