Rusia blochează Google temporar într-o aşa zisă dispută fiscală

Agenţia de reglementare a mass mediei ruseşti a blocat Google timp de câteva ore în cursul zilei de joi pentru a forţa aplicarea unei reglementări fiscale adoptate în 2016 .
(Getty Images)

Google.ru a figurat, joi, pe registrul Rusiei de website-uri blocate timp de circa 3 ore, după ce mai mulţi furnizori de Internet au restricţionat accesul utilizatorilor la popularul website.

Website-ul a fost blocat ca urmare a unei decizii adoptate anul trecut de autorităţi împotriva unui agent de pariuri rus.

Oficialii au declarat că Google a redirecţionat utilizatorii spre site-ul agentului de pariuri, care a fost blocat pe fondul unei dispute fiscale permanente cu autorităţile ruse.

Alexander Zharov, şeful Serviciului federal pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzor, a declarat că Google a fost scos de pe lista site-urilor blocate a agenţiei imediat după ce linkul interzis a fost înlăturat.

Nu este prima dată când guvernul rus a hărţuit gigantul american în Internet.

În iunie 2016, deputaţii Dumei de Stat (Camera inferioară a parlamentului Rusiei) au aprobat cea de-a treia citire a unui proiect de lege poreclit “Legea Taxei Google”, cerând companiilor IT străine să plătească TVA pentru vânzarea de conţinut online.