Rusia: Centrul Skolkovo printează cu succes un organ. Beneficiarul: un şoricel

Un centru de cercetare din Rusia a reuşit să printeze cu succes un organ funcţional, pe care l-am transplantat într-un şoricel. Un oficial al centrului a declarat că printarea de organe umane funcţionale necesită un timp mult mai îndelungat.
(Captură Foto)

Centrul de Inovaţii Skolkovo din Rusia a printat cu succes un organ funcţional, folosind o bio-imprimantă dezvoltată de unul dintre cercetătorii săi, a raportat marţi agenţia de ştiri Interfax, citându-l pe vicepreşedintele Fundaţiei Skolkovo, Kirill Kaem.

“Centrul nostru este una dintre primele cinci companii din lume care a dezvoltat o bio-imprimantă funcţională şi prima companie care a printat o glandă tiroidă funcţională, care a fost transplantată cu succes într-un şoricel”, a declarat Kaem jurnaliştilor.

Compania plănuieşte să înceapă să printeze alte organe în viitorul apropiat – precum rinichi sau ficat – şi deja vinde bio-imprimante altor companii interesate în printarea biologică 3D.

“Totuşi, printarea de organe umane va necesita un timp semnificativ – mai multe de 15 ani”, a adăugat Kaem.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură