Rusia foloseşte camioanele convoiului umanitar pentru a-i aproviziona pe militarii ruşi din Ucraina

Convoiul umanitar trimis de Rusia în estul  Ucrainei.
Convoiul umanitar trimis de Rusia în estul Ucrainei. (youtube.com)

Rusia foloseşte camioanele aşa-zisului convoi umanitar pentru a-i aproviziona pe militarii ruşi care acţionează pe teritoriul Ucrainei, se spune într-un comunicat al Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, informează Unian.ua.

'În noaptea de luni spre marţi, de pe teritoriul Federaţiei Ruse au trecut patru camioane de culoare albă, care după o oră au plecat înapoi. Nu este prima dată când camioane de culoare albă trec ilegal graniţa, însoţite de jeep-uri şi pază', se spune în comunicatul plasat pe site-ul instituţiei menţionate.

Potrivit Unian.ua, al doilea convoi umanitar rus a ajuns la graniţa cu Ucraina, oprindu-se în oraşul Kamensk-Şahtinski.

Primul convoi umanitar format din 280 de camioane a fost trimis de Rusia în regim unilateral. În data de 22 august, camioane 'KamAZ' au trecut de punctul ucrainean de trecere a frontierei, 'Izvarino', aflat sub controlul combatanţilor separatişti.

Crucea Roşie a anunţat că nu a însoţit acest prim convoi, după cum fusese stabilit anterior.

În data de 24 august, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunţat că în camioanele 'convoiului umanitar' rus a fost scoasă tehnică a uzinelor strategice ucrainene.

În data de 25 august, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a anunţat că Rusia intenţionează să trimită în Ucraina un al doilea convoi umanitar, iar la 29 august a declarat că statul rus i-a trimis în acest sens, la 28 august, o notificare părţii ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe