Rusia îl susţine pe elveţianul Joseph Blatter, la alegerile FIFA

Ministrul rus al Sportului,  Vitali Mutko.
Ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko. (youtube.com)

Rusia, gazda Cupei Mondiale de fotbal din anul 2018, îl sprijină pe elveţianul Sepp Blatter în cursa pentru obţinerea unui nou mandat pentru funcţia de preşedinte al forului fotbalistic mondial (FIFA), anunţul fiind făcut de ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, informează agenţia EFE.

"Eu îl susţin pe Blatter. Înţeleg că ar putea fi necesare unele schimbări, însă pot să afirm un lucru: comparând FIFA cu alte federaţii internaţionale, se poate spune că este cea mai transparentă şi deschisă", a declarat Mutko pentru presa din ţară sa.

Fost preşedinte al Federaţiei ruse de fotbal, Vitali Mutko, a opinat că FIFA a făcut investiţii mari în dezvoltarea fotbalului în întreaga lume.

"Consider că, în ziua de astăzi, nu avem o alternativă pentru Blatter. Trebuie să-l susţinem pe Blatter, aceasta este poziţia mea", a conchis demnitarul rus.

Rusia şi Qatarul, gazda Mondialului din 2022, au fost acuzate că ar fi apelat la practici neortodoxe în procesul de alegere a candidaturilor, desfăşurat pe 2 decembrie 2010, la sediul FIFA de la Zurich, mai mulţi membri ai federaţiei internaţionale fiind acuzaţi atunci de corupţie şi luare de mită.

Comisia de etică a FIFA a stabilit, însă, după o investigaţie profundă că nu s-a produs "nicio încălcare sau violare a normelor şi regulamentelor" sale.

FIFA îşi va alege vineri preşedintele, iar Joseph Blatter, care conduce destinele fotbalului mondial din 1998, porneşte ca principal favorit în faţa prinţului iordanian Ali Bin Al Hussein, singurul contracandidat rămas în cursă după retragerile olandezului Michael van Praag şi portughezului Luis Figo.