Rusia neagă că avioanele sale de luptă au hărţuit o navă americană în Marea Neagră

Armata americană a declarat marţi că mai multe avioane de luptă ruseşti au hărţuit săptămâna trecută în ocazii separate un distrugător al Marinei SUA în Marea Neagră în cadrul unor manevre neprofesioniste şi nesigure.
Distrugătorul american USS Porter.
Distrugătorul american USS Porter. (Captură Foto)

Incidentele recente sunt primele de acest gen raportate în timpul Administraţiei preşedintelui american Donald Trump. Rusia a negat însă că incidentele ar fi avut loc.

Căpitanul Danny Hernandez, purtător de cuvânt al Comandamentului Forţelor Americane în Europa, a citat trei incidente separate care au avut loc în 10 februarie şi care au implicat avioane de luptă ruseşti şi distrugătorul american USS Porter. Două incidente au implicat avioane ruseşti Su-24 şi al treilea un avion rusesc de capacitate mai mare Il-38.

“USS Porter a încercat să comunice cu toate avioanele [ruseşti] dar nu a primit niciun răspuns. Astfel de incidente sunt îngrijorătoare deoarece pot rezulta într-un accident sau mişcări eronate”, a declarat Hernandez.

Incidentele care au implicat avioane de luptă ruseşti Su-24 au fost considerate a fi “nesigure şi neprofesionale” de către ofiţerul de comandă al USS Porter din cauza vitezei şi altitudinii lor joase, în timp ce avionul Il-38 a zburat la o altitudine neobişnuit de joasă, a mai afirmat Hernandez.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenkov, a declarat: “Nu au avut loc niciun fel de incidente în 10 februarie ce au implicat zboruri ale avioanelor de luptă ruseşti în Marea Neagră în apropierea distrugătorului Porter al Marinei americane”.

Autorităţile americane şi europene au raportat anul trecut câteva incident similare care au implicat avioanele de luptă ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe