Rusia nu a hackuit serverul de email al democraţilor americani, susţine Kim Dotcom

Creatorul platformei de descărcare de pe Internet, Megaupload, Kim Dotcom.
Creatorul platformei de descărcare de pe Internet, Megaupload, Kim Dotcom. (Marty Melville / AFP / Getty Images)

Atacarea serverului de email al Comitetului Naţional Democrat din SUA nu a fost activitatea hackerilor, potrivit “antreprenorului” pe Internet Kim Dotcom, care a precizat că poate dovedi acest lucru.

Preşedintele american Donald Trump a atacat duminică povestea cu interferenţa ruşilor în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. El a scris pe Twitter:

“Nu am declarat niciodată că Rusia nu a interferat cu alegerile, ci am spus că ‘s-ar putea să fie Rusia, sau China, sau o altă ţară sau grup, sau ar putea fi un geniu de 180 kg care stă în pat şi se joacă la calculatorul său’. ‘Farsa’ legată de Rusia a fost aceea a colaborării dintre campania Trump şi Rusia – nu a avut loc niciodată!”

Ca răspuns, Dotcom a afirmat:

“Daţi-mi voie să vă asigur, hackingul împotriva CND nu a fost nici măcar un hacking. A fost o persoană din interior cu un memory stick. Ştiu acest lucru deoarece ştiu cine a făcut-o şi de ce. Procurorul special [Robert] Mueller nu este interesat de dovezile mele. Avocaţii meu i-au scris de două ori. Nu a răspuns niciodată.”

Dotcom a declarat anterior că doreşte să îi fie anulată o cerere de extrădare lansată de SUA cu privire la un caz legat de încălcarea drepturilor de autor de către website-ul său Megaupload, în schimbul unor informaţii legate de “hackuirea” CND.

Anul trecut, o analiză independentă a documentelor CND a descoperit că acestea nu puteau fi transferate cu ajutorul Internetului din cauza vitezei de transferare a datelor implicate. Potrivit analizei, documentele au fost probabil şterse în mod direct de pe servere cu un memory stick.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe