Rusia scoate în afara legii "Martorii lui Iehova"

Grupul religios din Rusia va fi forţat să se dizolve după o decizie a Curţii Supreme a Rusiei în ciuda faptului că membrii săi susţin că poliţia a fabricat dovezi care au ajutat acuzarea.
.
. (Photos.com)

Decizia Curţii Supreme echivalează grupul religios "Martorii lui Iehova" din Rusia, ce numără 175 de mii de membri, cu grupările teroriste, precum Statul islamic, şi declară ilegală activitatea congregaţiilor de a se întâlni sau de a distribui literatură.

Curtea Supremă a respins apelurile anterioare ale grupului religios de a recunoaşte membrii grupului drept victime ale represiunii politice, şi, de asemenea, a refuzat să audă mărturii din partea martorilor care au susţinut că poliţia rusă a falsificat dovezi împotriva grupurilor religioase regionale.

Ministrul rus de Justiţie a cerut Curţii Supreme să interzică organizaţia pe 17 martie, după ce a avertizat în mod oficial reprezentanţii grupului afliaţi la sediul central al acestuia, în apropiere de Sankt Petersburg, să-şi oprească "toată activitatea extremistă".

Procurorii au extins ulterior cazul la toate cele 396 de organizaţii ale "Martorilor lui Iehova" din toată Rusia.

Statul Islamic, Al-Qaeda şi Martorii lui Iehova sunt grupuri extremiste interzise în Rusia.