Rusia: Scurgerile de capital au crescut la 31,3 miliarde de dolari în 2017

Banca Centrală a Rusiei.
Banca Centrală a Rusiei. (Wikipedia.org)

Capitalul total care a ieşit din Rusia anul trecut a ajuns la 31,3 miliarde de dolari, o creştere de 160% faţă de anul 2016, a precizat miercuri Banca Centrală a Rusiei.

Investitorii străini au făcut parte din această scurgere de capital, retrăgând aproximativ 1 miliard de dolari din economia rusă în 2017 din cauza temerilor noilor sancţiuni americane ce ar putea fi aplicate împotriva Rusiei în luna februarie.

Estimările precedente ale Băncii Centrale au plasat scurgerile de capital la 29 miliarde de dolari, pe baza unui preţ al petrolului de 53 de dolari pe baril. Dar, în ultimele câteva luni, preţul respectiv a crescut la 69 de dolari pe baril.

Banca Centrală a explicat că amplificarea scurgerilor de capital a fost cauzată de „operaţiunile din sectorul bancar desfăşurate în vederea reducerii obligaţiilor externe”, conform Interfax.

În 2016, scurgerile de capital din Rusia au fost de 19,8 miliarde de dolari, conform datelor Băncii Centrale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie