Rusia suspendă competiţiile internaţionale programate pe teritoriul ţării

(Captură Foto)

Autorităţile din Rusia a suspendat, luni, toate competiţiile internaţionale programate pe teritoriul ţării, în contextul crizei coronavirusului.

Interdicţia îi afectează inclusiv pe sportivii străini ce concurează în această ţară, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sportului din Rusia.

Decizie se referă în principal la competiţiile naţionale ce nu sunt legate direct de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Însă există o excepţie: Turneul candidaţilor la şah, ce are loc la Ekaterinburg, capitala regiunii Ural, care începe marţi, aşa cum era programat, dar cu respectarea măsurilor de evitare a mulţimilor.

Federaţia internaţională de şah (FIDE) a declarat că a luat toate măsurile pentru protejarea participanţlor, în special separarea şahiştilor, a jurnaliştilor şi spectatorilor, precum şi suspendarea tuturor evenimentelor paralele.

Autorităţile ruse, în special cele de la Moscova, au anunţat luni noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului care vizează inclusiv închiderea centrelor culturale şi educaţionale din capitală.

Numărul persoanelor ruse infectate cu coronavirus este 93, dintre care 86 de persoane infectate în străinătate, în principal în China şi Italia.