Rusia va participa la Jocurile Olimpice cu opt sportivi

Federaţia internaţională de tenis (ITF) şi-a dat acordul pentru prezenţa la Rio de Janeiro a opt jucători ruşi după ce aceştia au fost supuşi unor controale antidoping riguroase în afara Rusiei.
(International Tennis Federation/facebook)

Forul internaţional a anunţat, duminică, că opt sportivi ruşi vor putea face deplasarea în luna august la Rio de Janeiro, la Jocurile Olimpice de vară. Această decizie a fost luată după ce Comitetul Olimpic Rus i-a selecţionat pe jucătorii care se aliniează cerinţelor regulamentului ITF, aceştia fiind recalificaţi după ce s-au supus unui sistem de control antidoping altul decât cel rus.

ITF este prima federaţie internaţională care a reacţionat la decizia CIO, după ce forul olimpic internaţional a renunţat duminică la excluderea colectivă a Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2016, cerând totodată celorlalte federaţii să determine dacă sportivii ruşi îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Sportivii care vor reprezenta Rusia în probele de tenis la Rio 2016 sunt Andrei Kuzneţov, Evgheni Donskoi, Teimuraz Gabaşvili, Svetlana Kuzneţova, Anastasia Pavliucenkova, Daria Kasatkina, Ekaterina Makarova, toţi la simplu, plus Elena Vesnina aliniată la dublu.

Deasemenea, Comitetul Olimpic al Rusiei (ROC) şi 68 de atleţi ruşi au încercat să anuleze decizia suspendării lor, implementată de organismul care guvernează lumea atletismului mondial în cazul dopajului, dar Curtea de Arbitraj pentru Sporturi (CAS) a hotărât că decizia rămâne valabilă.

Totuşi, câţiva atleţi ruşi ar putea să concureze ca neutri la Jocurile Olimpice, care încep în 5 august.