"Să fim copii încă o zi" - festival pentru copii şi părinţi la Muzeul Satului (Video)

"Să fim copii încă o zi" - Festival la Muzeul Satului
"Să fim copii încă o zi" - Festival la Muzeul Satului (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" a fost duminică gazdă primitoare a numeroşi copii, părinţi şi bunici, invitaţi la cea de a doua ediţie a Festivalului "Să fim copii încă o zi."

Răsplătite cu ropote de aplauze, pe scena festivalului au urcat micuţele balerine ale Operei Naţionale din Bucureşti, copii de la trupa de Supercalifragilistic, membrii grupului de muzică uşoară Dinamic de la Palatul Naţional al Copiilor şi mulţi mulţi alţi copii talentaţi, care au încântat spectatorii cu momente de muzică şi dans.

Micuţilor spectatori le-au fost oferite şi momente de cascadorie, momente speciale de magie, teatru de marionete şi au putut participa la concursuri de desene pe asfalt, olărit şi jocuri tradiţionale.

Printre cele mai apreciate suprize oferite de organizatori au fost plimbările cu vaporaşul pe lacul Herăstrău şi prezenţa a doi căluţi aduşi de la Adăpostul de Cai Steaua Speranţei din Bucureşti, căluţi ce au putut fi călăriţi de micuţii veniţi la festival.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Culturale şi Mass-Mediei FAIR-MediaSind, co-organizator al acestui festival, evenimentul a fost organizat fără să beneficieze de vreun sprijin financiar de la autorităţi, doar prin implicarea voluntară a artiştilor, mare parte a acestora membri ai sindicatului Mediasind.

"Totul s-a făcut voluntar, toate ansamblurile de copilaşi au venit fără niciun fel de sprijin. În viitor sperăm să obţinem nişte sponsorizări pentru copii, nu pentru altceva.", ne-a declarat dl Florin Istrate, secretar general al FAIR-Mediasind şi director executiv al Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Cum festivalul a fost un succes, apreciat atât de copii cât şi de parinţi şi bunici, organizatorii promit să facă eforturi pentru a-l organiza an de an.

"Am avut o primă ediţie de mare succes (a acestui festival n.r.) în 2010. Din cauza vicisitudinilor nu am mai putut să continuăm, dar avem intenţia ca de acum să îl organizăm, în fiecare an, de 1 iunie (ziua copilului n.r.), împreună cu colaboratorii noştri.", a mai precizat Florin Istrate.

Festivalul a fost organizat de Muzeul Satului în colaborare cu Uniunea de Creaţie a Artiştilor Interpreţi din România (ICAR) şi cu sprijinul Asociaţiei Cascadorilor Profesionişti din România, al Operei Naţionale Române, al Asociaţiei "Tradiţie şi Spiritualitate", al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-Mediasind, Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement — Bucureşti, al Teatrului de Magie, al Şcolii de Circ "Buduruşi".

Epoch Times a fost partener media la acest eveniment.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.