"Să trecem împreună, astăzi, Carpaţii!" - MApN celebrează 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial

Cinstindu-ne înaintaşii, făcând cunoscute faptele şi jertfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice şi pe făptuitorii lor, reaminteşte MApN.
Armata Română
Armata Română (mapn.ro)

Puţine cântece reverberează cu atâta putere în inima românilor aşa cum o face "Treceţi, batalioane române, Carpaţii", cântec ce aduce aminte de eroismul înaintaşilor care şi-au dat sângele pentru reîntregirea patriei. Acest lucru pare să-l ştie şi MApN, care va comemora 100 de ani de la intrarea în războiul de Întregire Naţională printr-o nouă trecere simbolică, a Carpaţilor.

Potrivit anunţului postat pe Facebook de Ministerul Apărării, la un veac de la intrarea ţării noastre în prima conflagraţie mondială, militarii români vor trece din nou, simbolic, Carpaţii, în memoria înaintaşilor care şi-au dat sângele pentru ţara.

Să trecem împreună, astăzi, Carpaţii!

În noaptea de 27- 28 august 1916, Armata României trecea Carpaţii în Transilvania, punând stăpânire pe trecătorile Carpaţilor şi angajând lupte la Timişu de Jos, la sud de Sibiu şi în apropiere de Orşova.

La 100 de ani după, în această seară, de la ora 21.00, militarii Armatei României vor trece din nou Carpaţii, în mod simbolic.

Efective de valoare pluton vor executa marşuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostaşii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munţilor Carpaţi, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă.

Dacă-i vedeţi pe unul din cele 17 trasee goo.gl/8Gpf3M vă rugăm să nu-i ignoraţi şi să veniţi alături de ei pentru a ne arăta împreună respectul pentru cei care au murit pentru România de azi.

Echipa Social Media MApN va fi alături de militarii noştri şi va transmite LIVE marşul desfăşurat pe itinerariul Predeal – Timişul de Sus pentru a aduce un omagiu Eroilor căzuţi în luptele angajate de Armata României, la Cimitirul Eroilor Timişul de Sus.

Cinstindu-ne înaintaşii, făcând cunoscute faptele şi jertfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice şi pe făptuitorii lor.", anunţă MApN pe pagina sa de Facebook.

Pe 27 august 1916, România declara, după doi ani de neutralitate, război Puterilor Centrale şi intra în prima mare conflagraţie mondială, decizie ce a avut ca rezultat final crearea Romaniei Mari, prin unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie. Anterior, guvernul condus de Ion I.C. Bratianu obţinuse garanţiii că Tripla Alianţă, respectiv Franţa, Marea Britanie şi Rusia vor recunoaşte alipirea Transilvaniei la ţara mamă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne