"Sabia care stă în teacă rugineşte." Cătălin Predoiu, nerăbdător să devină premier

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Desemnat viitorul premier al unui viitor guvern PNL, Cătălin Predoiu s-a (re)declarat convins că nu este suficient ca liberalii să facă opoziţie faţă de cabinetul Victor Ponta şi că ar trebui să preia frâiele puterii. Proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă liberalii nu îşi asumă, chiar din perioada următoare, preluarea guvernării, prin conturarea unei noi majorităţi parlamentare, a declarat sâmbătă Cătălin Predoiu la Consiliul Naţional al PNL.

”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, şi poporul a înţeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului "România lucrului bine făcut", propus şi votat în 14 noiembrie...în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o şansă României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică care să ducă Partidul Naţional la guvernare”, a declarat Predoiu, citat de Mediafax.

Premierul desemnat al PNL a mai opinat că aşteptarea alegerilor din 2016 la care Ponta şi PSD să piardă teren ar fi o cale comodă, însă periculoasă, "o cale care refuză responsabilitatea" şi în care parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu va putea fi pus în aplicare.

"Cheia dezvoltării României în anii care vin este acest parteneriat între preşedintele Iohannis şi PNL. Ne asumăm sau nu această responsabilitate”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Ca viitor premier, şi-a exprimat convingerea că în Parlament ”glasul naţiunii şi interesul naţiunii” vor fi auzite, astfel încât să fie schimbat Guvernul Ponta.

"Fuziunea noastră va fi sprijinită, va fi consolidată dacă vom da această bătălie. Sabia care stă în teacă rugineşte. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ne ducem responsabilitatea până la capăt, trebuie să încercăm schimbarea guvernării”, a mai declarat Predoiu.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în vederea finalizării fuziunii între filialele vechiului PNL şi fostului PDL şi pentru a adopta linia politică a noului PNL, în special în Parlament.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne