Sabrerul Tiberiu Dolniceanu, surprins de titlul de cel mai bun scrimer român din 2014

(BERTRAND LANGLOIS / AFP / Getty Images)

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a declarat, joi seara, că este surprins de titlul de cel mai bun scrimer român al anului, primit la gala Federaţiei Române de specialitate, găzduită de Muzeul Militar Naţional.

''Sincer, nu mă aşteptam. Nu ştiam cum se iau în calcul medaliile, fetele au aur (la Europene, pe echipe, n. red.), Simona (Gherman, n. red.) are bronzul la individual. Nu pot să zic decât că mă bucur, dar spun că toată lumea merită să fie pe locul întâi, cei care scot medalii la Europene şi Mondiale an de an'', a afirmat Dolniceanu, vicecampion mondial la Kazan în 2014.

''Următorul Campionat Mondial e decisiv pentru calificarea la Olimpiadă'', a subliniat sportivul dinamovist, care e mulţumit de performanţele din 2014. ''Având în vedere accidentarea pe care am avut-o sunt foarte mulţumit, ştiam că la Europene nu puteam să fac mai mult'', a conchis Dolniceanu.

Sabrerul şi-a exprimat şi speranţa că tot mai mulţi copii vor veni la scrimă: ''Sper ca la scrimă să vină cât mai mulţi copii şi să aibă modele ca şi Cova (Mihai Covaliu, n.red), ca noi, să umple sala, pentru că dacă sunt mulţi o să iasă şi mulţi campioni''.

În 2014, Tiberiu Dolniceanu a câştigat Cupa Mondială de la Moscova şi s-a clasat pe trei la Cupa Mondială de la Madrid. Totodată, a câştigat Cupa Campionilor Europeni la sabie masculin cu Dinamo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport