Saga protocoalelor. SRI sesizează DIICOT în legătură cu protocolul "găsit" de Vâlcov în prag

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

O instituţie publică a depus o sesizare la DIICOT cerând anchetarea posibilelor nereguli legate de publicarea, de către Darius Vâlcov, consilierul condamnat la închisoare al premierului Dăncilă, a protocolului din 2016 încheiat între Parchetul General şi SRI. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, instituţia este Serviciul Român de Informaţii.

Reprezentanţii DIICOT confirmă că la sediul unităţii de parchet a fost depusă de către o instituţie publică, o sesizare cu privire la eventualele infracţiuni legate de publicarea protocolului secret încheiat între SRI şi Parchetul General. Respectivul document, dispărut de la locul de muncă al Adinei Florea, procurorea pe care Tudorel Toader o vrea musai la şefia DNA a fost publicat pe pagina de Facebook de către Darius Vâlcov, în luna august a acestui an.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, sesizarea a fost depusă de către reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii.

Reamintim că imediat după apariţia documentului, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declanşat evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. "Evaluarea" a continuat şi după ce Procurorul General a demonstrat cu documente nu doar că protocolul publicat de Vâlcov era abrogat, ci şi că Tudorel Toader ştia de existenţa lui, deşi ministrul afirmase contrariul.