Salată de fenicul cu portocale şi măsline - o delicioasă combinaţie de tonuri şi arome

Este acel timp al anului în care ne putem răsfăţa cu o salată sănătoasă, uşor de preparat şi deosebit de delicioasă, care pe lângă nota de prospeţime, aduce organismului un aport suplimentar de vitamine şi minerale.
Salată de fenicul cu portocale şi măsline
Salată de fenicul cu portocale şi măsline (Maria Matyiku / Epoch Times)

Bulbul de fenicul cu o textură crocantă şi cu gustul specific uşor dulceag, combinat cu portocalele acrişoare şi zemoase, încântă prin buchetul discret de arome. Măslinele adăugate, aduc pe lângă aroma specifică şi o pată de culoare care contrastează plăcut cu portocaliul şi culoarea albă a anisolului.

Ingrediente:

2 bulbi de fenicul,
2 portocale,
10-12 măsline,
3 linguri de ulei,
1 lingură de oţet,
sare şi piper după gust

Modul de preparare:

Bulbul de fenicul se spală bine cu apă călduţă, apoi se taie în jumătate pe lungime. Se îndepărtează partea cotoroasă de la rădăcină, precum şi tulpinile aţoase. Partea fragedă se taie în felii cât mai subţiri.

Portocalele se curăţă de coajă cu un cuţit( la fel cum se curăţă merele de coajă). Partea curăţată se taie în jumătate, se îndepărtează nervurile albe, apoi se taie în feliuţe pe lungime.

Măslinele se taie în bucăţele şi se desfac de sâmburi.

Într-un borcan mic cu capac, se toarnă uleiul şi oţetul, se adaugă puţină sare şi piper, se închide capacul şi se amestecă bine prin agitare, până când conţinutul se omogenizează şi devine ca o pastă subţire.

Feniculul tăiat subţire, se amestecă într-o salatieră împreună cu feliile de portocale, măsline şi amestecul de ulei şi oţet. Pe deasupra se presară piper proaspăt măcinat şi o linguriţă de frunze verzi de fenicul, culese de pe tulpina aţoasă care a fost îndepărtată.

Se serveşte imediat, ca atare sau alături de cartofi, orez, friptură, sau alte combinaţii după dorinţă.

Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură